Ondernemen en een pensioen

Als ondernemer ben je zelf geheel verantwoordelijk om je pensioenvoorziening te regelen en vorm te geven.

Voor jou als ondernemer

Het is belangrijk om dit goed te regelen zodat je later kunt genieten. Het regelen van een pensioenvoorziening wordt door ondernemers vaak uitgesteld. Dit brengt risico’s met zich mee.

Voor jouw werknemers

FH pensioenadvies geeft een onafhankelijk advies over het treffen van een pensioenregeling voor uw werknemers. Heb je al een pensioenregeling voor uw medewerkers? Voldoet deze regeling nog aan de wensen en doelstellingen? Laat de pensioenregeling checken door de ervaren pensioenadviseurs van FH pensioenadvies. Vraag een second opinion aan.

Vooraf goed regelen

Het niet hebben van een pensioenvoorziening of een gebrekkige pensioenvoorziening kan voor grote problemen zorgen wanneer je wilt stoppen met werken.

Jij en je partner

Wil je daarnaast voorkomen dat je partner het huis moet verkopen en op een houtje moet bijten, dan is het verzekeren van een partnerpensioen de minimale oplossing.

Altijd een oplossing

Wij staan voor u klaar: Jij, je gezinssituatie en je bedrijf staan centraal bij het regelen van je pensioen Met elke oplossing bieden wij maatwerk.

Helder rapport

Je ontvangt een helder pensioenadvies-rapport zonder kleine lettertjes Jaarlijks monitoren wij je situatie. Zo begeleiden wij je zonder zorgen naar je pensioen We gaan met elkaar in gesprek. Open, eerlijk en op basis van wederzijds vertrouwen.

Huidige en toekomstige situatie

Wij informeren en adviseren over alle mogelijkheden en bieden inzicht in je huidige en toekomstige financiële situatie. Geen ingewikkelde pensioen materie maar een helder overzicht op maat.

Wat kan allemaal?

Indien je bedrijf niet verplicht is om een bepaalde cao te volgen en indien je bedrijf niet is aangesloten bij een Bedrijfstakpensioenfonds (BPF) ben je geheel vrij om een pensioenregeling te treffen voor je werknemers.

Kennis en kunde

Bij het treffen van een pensioenregeling voor jouw werknemers krijg je te maken met fiscale en juridische regels. Het is daarom erg zinvol om je te laten adviseren door een deskundige partij.

Wat past het beste

Wij informeren en adviseren over de inhoud en de vorm van de pensioentoezegging.

Kosteninzicht

Vervolgens zoeken wij de pensioenuitvoerder die bij je wensen past. Je krijgt inzicht in de pensioenlasten en wordt niet geconfronteerd met onvoorziene financiële lasten.

Substantiële besparing

Wij realiseren voor bedrijven en de medewerkers substantiële besparingen waarbij goed gekeken wordt of de lopende regeling nog wel aan de wettelijke eisen voldoet. Daarnaast wordt er ook kritisch gekeken naar de kwaliteit van de regeling.